17 oktober 2025: Katwijk aan Zee - De Zilk (en nog een stukje verder)

12 november 2025 - Katwijk aan Zee, Nederland

Om 8 uur vertrekken we weer vanaf station Tilburg. Na een moeizame start, want persoon op spoor, paard richting spoor en persoon onwel in de trein, rijdt eindelijk de trein. Drie kwartier vertraging. Dat hebben we nog niet meegemaakt. Gelukkig hebben we een lekker ontbijtje bij ons. Om 10:45 uur kunnen we aan onze wandeling beginnen. We maken meteen een leuke foto terwijl we een harinkje naar binnen werken. We lopen over een schelpenpad richting Huis ter Duin. Het is niet koud, wel flink bewolkt.

IMG_9285IMG_9290IMG_6254IMG_6257IMG_6258IMG_9298IMG_9299

IMG_9302

IMG_9304

We lopen Scheveningen in en wat rijst er voor onze neus op? Een schitterend reuzenrad. Moeten we daar iets mee? We moeten in ieder geval eerst op de foto van een dame die we tegenkomen. Ze fotografeert die dag wandelaars en denkt dat wij bij die club horen.  Na een keurige pose, lopen we richting kassa. Bijzijn is meemaken. We genieten van de 4 rondjes die we draaien. Toch zo'n €2,50 per persoon per rondje. Mooi uitzicht over Scheveningen!

IMG_9307IMG_6261IMG_6265IMG_6294IMG_6262IMG_6272

Na dit fijne avontuur lopen we verder. De boulevard gaat over in de Coepelduynen, waar je kilometers lang een onverhard paadje volgt. maar je krijgt wel telkens mooie uitzichten. We zien een afwisseling van duingraslanden en bos met mooie flora en fauna. Het is een van de meest kalkrijke duinen van Nederland. We komen er achter dat we iets hadden moeten eten in Katwijk, voorlopig komen we geen horeca meer tegen. Het is wat het is. We wandelen dapper verder. En dan zien we dat we de route een stukje kunnen aanpassen zodat we wel  een tentje tegen komen. We eten een broodje bij De Zeespiegel om 14:00 uur.  Geen aanrader, maar we kunnen weer door. Vief staat even stil bij Koningin Wilhelmina

IMG_9327IMG_9332

IMG_6296

Daarna lopen we over het strand verder.

We lopen het Houwaarderduin in, een glooiend en uitgestrekt gebied. Prachtig! Kleurrijke planten.  We lopen de Amsterdamse Waterleidingduinen in nadat we een ticket hebben gekocht online om dit gebied in te mogen. We hebben alvast contact met Jackie. Hij komt ons straks ophalen. Maar voordat het zover is gaan we nog zo veel moois zien! We maken mooie foto's met de zelfontspanner. En dan horen we kikkers. Boerende geluiden. We vragen ons af wat dit toch is. Totdat we een damhert zien liggen onder een boom. Het is bronstijd, de paartijd voor herten. Mannelijke herten burlen om hun aanwezigheid te laten horen en indruk te maken op de vrouwtjes. Nou die indruk hebben ze zeker gemaakt. Prachtig om te zien die beesten.

IMG_9371

We voelen de druk om door te lopen omdat Jackie op ons wacht, maar wat een gaaf gebied is dit. Rond 18 uur komen we aan bij Boshut het Pannenland. We stappen in de auto na ruim 27 kilometer lopen vandaag. Bij aankomst in ons pension in Heemstede worden we verwelkomt met een bubbeltje, een heerlijk diner en gezelligheid. Rond 1 uur gaan we naar de zolder. Duuk heeft zijn kamer afgestaan voor een nachtje, We doen nog even administratie (verhaal Insta) want daar hadden we door alle gezelligheid geen tijd voor. Daarna vlug de oogjes dicht.

IMG_9394