10 november 2024: Maassluis - Hoek van Holland
10 november 2024 - Maassluis, Nederland
Na een frisse nacht, we hebben de kachel nog ff aangejast, zaten we om 9 uur weer keurig aan ons zelf gemaakte ontbijtje. Iets over tienen zijn we weer op pad. We lopen langs de molen, langs het water (sluispolder) over een dijk en tussen de weilanden en koetjes. Tussenstopje bij MSV om 12 uur. De voetbalclub. Ff een plasje maar heel bruisend was het niet in de kantine. Snel maar weer door. We lopen een flink stuk langs de nieuwe waterweg. Af en toe passeert een groot containerschip. Na een kilometer of 3 gaan we weer van het water af en komen we langs grote mooie kassen. We lopen door een natuurgebied tussen een bedrijventerrein, de kassen van het Westland en windmolens.
Tot nu toe ging de route door open landschap. En daarna wandelen we het Staelduinse Bos in, voor het eerst over onverharde paden. Midden in het bos komen we langs bezoekerscentrum d’Oude Koestal. Het is inmiddels 15 uur.
Daarna vervolgen we de weg richting Hoek van Holland. Nog twee kilometer zigzaggen we door het groen. En dan eindigt Kustpad deel 1 in Hoek van Holland. We hoopten nog wat te kunnen drinken maar alles was dicht. Op het perron was ook niets dus gauw de trein maar weer in. Alhoewel gauw? We moesten even wachten wel. Onderweg een frietje gescoord en rond 18:30 waren we weer in Tilburg waar Annemijn ons op heeft gehaald.